استفاده از فن آوری های دیجیتال در دنیای امروزی به خصوص در صنعت چاپ در حال تغییر و رشد می باشد. اولین نوع چاپ، چاپ قالبی یا باسمه ای بروی کاغذ و پارچه بود و سپس در سال ۱۴۵۶ میلادی گوتنبرگ با اختراع ماشین چاپ با قابلیت تایپ متحرک تحولی بزرگ ایجاد شد. از آن زمان تاکنون صنعت چاپ دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است که اکنون با وجود انواع دستگاه های چاپ دیجیتال مخصوصا چاپ دیجیتال کاتالوگ و بروشور با محدودیت های کمتری روبرو هستیم و به یمن همین دستگاه های چاپ دیجیتال، گرافیست خلاق می تواند به تمامی ذهنیت خود جامه عمل بپوشاند.

اولین چاپخانه در ایران در شهر تبریز تاسیس شد. عباس میرزا نایب السلطنه، میرزا زین العابدین تبریزی مامور فراگیری فنون چاپ کرد. در سال ۱۲۳۳ ایران دارای دستگاه چاپ شد. پس از سختی های فراوان در این راه با تلاش های آقای اسد الله جامی که مدیر کل وقت دفتر امور چاپ وزارت ارشاد بود در سال ۱۳۸۲، روز ۱۱ شهریور به نام روز ملی صنهت چاپ نام گذاری گردید.

به واسطه دستگاه های چاپ دیجیتال فرایند های تولیدی جدید و یکپارچه و توانایی سفارشی سازی و همچنین تولید محصولات منحصر به فرد امکان پذیر شده است. و چه بسا که در سالیان پیش رو به ابداعات جدیدی در این صنعت دست یابیم که در مکان و زمان کنونی برایمان افسانه ای بیش نباشد همانند روزگار قبل از گوتنبرگ.

چاپ کاتالوگ و بروشور یکی از بخش های گسترده بازار می باشد که کاربردهای متنوعی را داراست که در آن از مزایای قابلیت های چاپ دیجیتال استفاده می شود. حجم چاپ دیجیتال در این قسمت بسیار گسترده تر و با سرعتی بالاتر از چاپ های دیگر در اختیار است.

همچنین می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر به دانشنامه ویکی پدیا در این لینک مراجعه کنید

به زودی ... !